Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2013 10:11 - ЗА И ПРОТИВ №2: Раждането на възраст под 18 години
Автор: bariivanov Категория: Други   
Прочетен: 2793 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 06.01.2013 10:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Случаите на жени които раждат на възраст под 18 години се повече зачестяват. Лудост ли е да родиш дете,когато ти самата си дете? Доста хора мислят, че е, но сега ще ви представя и двете страни на ""проблема"".


ЗА
Някои хора са на принципа, че всеки сам си решава кога е готов да стане родител. Понякога е наистина рано, но ако и двамата бъдещи родители го искат, защо да не стане? В някои случаи годините не са важни. Няма лошо в това една жена, дори толкова млада да дари живот на едно създание,стига да има възможност, дом и мъж на който да разчита, а и най-важното - добро финансово положение. Ето какво споделя Ралица Петкова, чието първо раждане е било на едва 15-годишна възраст:
-В моят случай се получи добре, защото с дъщеря ми имаме малка разлика в годините и това ми помага не само да съм нейна майка, но и добра прятелка с която тя споделя всичко и мога да я контролирам отблизо.

ПРОТИВ
Напоследък тинейджърите са много объркани и правят много грешки, като една от тях е правенето на секс без предпазни мерки. И доста от тях изпадат в положението "бременна". Те имат два избора пред себе си - да убият човешкото същество и да навредят не само на него,но и на себе си или да го задържат и да се сблъскат с куп проблеми. Повече хора мислят, че раждането на толкова ранна възраст е много безотговорно и рискува цял един човешки живот да бъде провален. Доста от младите хора не са готови да се грижат за дете /най-вече момчетата/. Не бива да бързаме да ставаме родители, защото това е голяма отговорност, която е за цял живот.  В България много от случаите на ранно раждане са в ромските семейства, а на какво се дължи това? Може би заради немърливостта на мъжете, котио отказват да използват предпазни мерки. Колкото и да е жалко, факт е,че вече в повечето ромски семейства има куп деца. Трябва да бъдем отговорни и да не избъбрзваме, защото живота едва сега започва и има много време за създаването на деца.

image
Кажете и вашето мнение по темата. ЗА или ПРОТИВ сте.
(да си призная не съм много запознат с тази тема и статията не се получи добре за което се извинявам)



Гласувай:
7



1. dandaniya - Безкрайно си оригинален
06.01.2013 10:23
Как не заспиваш още докато копираш и пействаш, чудно ми е
цитирай
2. bariivanov - ------
06.01.2013 11:03
Моля? Не ви разбрах, цялата тази статия съм я писал аз,а на едно място съм включил и мнението на Ралица Петкова, която срещнах в града си и разпитах. И от къде съм я копирал,че не разбрах?
цитирай
3. eltimir - Решение има
06.01.2013 13:39
Отмяна на всякакви социални помощи, включително и на детските. Искаш да имаш деца? Твоя работа. Имай и си ги храни. Просия? Забранено е, съгласно Крумовите закони. Кражба? Ръката се реже до китката. За убийство - смърт. Просто е нужно да си спомним забравеното старо, там са решенията.
Откъде ни дойде това? Отговорът е доста неочакван. От еврейския емисар Ото фон Бисмарк, който въвежда първо пенсиите, а после тръгва настъплението на паразитизма. От същия Бисмарк, който казва, че има едно цвете на Балканите, което трябва да бъде стъпкано. И който добавил, че се отнася до българския народ. Та е време да скъсаме с някои митове, а да погледнем реалността. Иначе просто ще умрем.
цитирай
4. mvls - Трудно е да се правят генерални и...
10.01.2013 05:19
Трудно е да се правят генерални изводи кога е най-добре да имаш деца. Познавам много млади майки със сполучливи семейства. Познавам и такива, които се ожениха след като се осигуриха материално и родиха, когато бяха почти на 40 и не са щастливи в браковете си. Няма рецепта за това кога да раждаш. Бих казала даже, че от биологична гледна точка има рискове за късните деца. Важното е да се осъзнае, че създаването и възпитаването на едно дете е изключителна отговорност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bariivanov
Категория: Други
Прочетен: 20691
Постинги: 5
Коментари: 30
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930